Senin, 25 Maret 2013

angel's whisper

every each person in this world are different. punya kelebihan, punya kekurangan. it depends on themself, which side they choose. mengasah kelebihannya atau selalu merenungi kekurangannya sehingga terjebak di dalamnya.

mama saya pernah bilang, jangan pernah membanding bandingkan diri sendiri dengan orang lain. karena bisa memunculkan sifat iri, gak pede, dan pesimis. just look what we've got. and make the best of it. lakukan yang terbaik dengan apa yang kita punya. be creative ! 

kenapa ya saya jadi tiba tiba bijak gini ?

hmm setelah banyak tempaan hidup yang saya jalanin, saya jadi belajar. life is the best teacher they said. but indeed. life teaches you things you don't get from school. life teaches me how to analizing a person's character, life teaches me how to survive when i'm in my lowest point, life teaches me bahwa hidup harus selalu bersyukur, and life teaches me, bahwa Alloh adalah segalanya.

mungkin kata kata ajaib yang meluncur ini efek semakin tua. i'm going on 21. oh my. saya udah tante tante. tante tante yang sangat kekanakan.

i don't think age represents your maturity. maturity depends on your heart, brain, and social life. how you act and think, show your maturity level. that's my thought.
 
wish me a happy birthday maybe ? although it's still D-6. ha !







love ya ! xo :* 

 

Sabtu, 02 Maret 2013

blahblahblahs from my fingers !

yes i know i knooooowww i've been on a veeery long hiatus from this blogging world. i'm sorry. no reason actually, justttt have no interest in posting anything yet.

and now i guess it's time to shake this blog with new blablablas thing from me ! yeayyy

well i think i'm so into photography lately. not as the one who takes photos, but the one being photographed fufufuuu. just in one and a half month i had three photo session with different photograpaher team for each session. and it's all fun !! i love the euforia and the process of being in a photo session. pick up outfits, assesories, photo's theme, putting up make up on my face, select the most matching shoes, and of course, striking some poses on !!hahahaa i think it's every girl's nature and source of happiness.

sooo what else to share ? hmm skip love story please cz i don't feel like sharing it. hahahaa why i have such a laaack of luck in lovelife ???? whyyyyy ?? but that's not my top priority right now, so much to do, and need to focus on that. throw away love for boys ! just love my God, Rasululloh SAW, family and friends *angelsface *ngekngoook

ahh yes, two friends of mine got married. aaaand so happy for Inas and Liyani !! :)) i know, married life is peacefull, and i can't wait to have my own. just, have a blessing marriage life, sakinah, mawadah, warohmah. sejawat sejawatku satu angkatan menikah one by one. it's cute and makes me happy :)








it's saturday ! you may enjoy your weekend :*

xo

Kamis, 06 Desember 2012

fluctuative world

yeah i know most of you have been waiting for my new post ha ! take the blame on lack of time, mood, and desire to take good pictures. 

so many schedule in the past and still so many schedule ahead. kill me. 

let's not talk about the past. let's talk about the future. so i'll share those creepy schedule waiting for me.

1. KTI proposal >> must be done by around mid December. and i still have no progress about it. still havent do anything yet. bcz i'm so confused. lectures and information about KTI are so confusing. but i try my best to do it. i'm not giving up. anyways, my KTI theme will be about neurosurgery. it will discuss about how come patients with high GCS grade cause by head trauma come out with death. insya Alloh, if dr. Agus Suhendar, Sp.BS accept my theme, so it is. if not, i may change it. wish me luck !! oh, this KTI issue also ruined my holiday. i suppose to have a happy holiday in mid January. but if i still doing my KTI by that time, there will be no holiday for me. thanks. i wish my family can visit me.

2. OSCE Comprehensive exam >> will be due on early January. it's so much different from the OSCE i usually had. there will be 12 materies of skills i should learn and understand. and only 6 or 9 of them will come out and i have to do that skills in front of examiners. stress ?? soooo much. unfortunately, i've learned most of them like, 2 months or 3 months or even 4 months ago. with this shallow memories, what can i do ?? okay, do the best.

3. like usual, urogenital disease written test >> will be due also on early January. actually it's not a big deal as long as we have a solid friends. they will help you to hold a study group, help you to answer difficult question, and hmmmm you know what i mean about solid friends right. no explanation needed.

those three hard, creepy cliffs i need to pass, are very important for me. so i need to focus on them. 

because they're my future :)

oh, here are photos from Diesnatalis FK UNLAM 22. the masquarade party. FYI, i do have a mask, but i dont feel like wearing it. it holds down my eyes, so it looks a bit odd. i just carry it. and, make up, outfit, i did it all by myself :)







live your life to the fullest ! xo

Senin, 29 Oktober 2012

autumn woods

i am so lucky grown up in the middle of a warm happy family. teach me how to be an independent and strong woman. diajarkan selalu bersyukur atas apa yang diberi oleh Alloh SWT. dan menghormati orang tua.

saya tidak terbiasa meminta kepada orang tua. dari saya pribadi, meminta minta pada orang tua tanpa memberi suatu kebahagian pada mereka berdua, kurang sopan rasanya. makanya, bagi saya meminta pada orang tua itu tidak usah, karena insyaAlloh, semua kebutuhan kita akan dipenuhi oleh Alloh melalui rezeki yang halal. asalkan kita menghormati dan menyayangi kedua orang tua kita, dan tentunya menjalani perintah Alloh dan memenuhi kewajiban kita sebagai hamba Alloh.

you, must love your family too !









photograph by : @inastsurayya

Kamis, 25 Oktober 2012

tabloid featured

how do you feel when you're in the middle of morning traffic light, ready to college, and then a postman came to you, holding newspapers and tabloids, and when you saw to tabloids he holds, you saw your face in the tabloid and you feel like 'oh my god is that me ? myself ? my face ? in that tabloid !!' and you just about to touch those tabloid, vehicles behind you screaming so loud bcz the trafflight showing green light.

sigh. that's what happened.

aneh bgt rasanyaaa. ngeliat muka sendiri bertebaran di lampu merah dijajakan oleh penjual koran. 

iya, saya masuk tabloid URBANA edisi spesial Idul Adha. 


jadi sebenernya 2 minggu sebelumnya saya diajak sama Inas dan Eciy buat photo session gitu. tadinya saya pikir photo session yg cuma buat koleksi aja kayak yg biasa kita lakuin. tai ternyata belakangan saya dikasi tau kalo photo session nya ini buat sebuah tabloid Banjarmasin. lokasinya di rumah temennya Eciy yang anggota Hijabi Banjarmasin.

dan mas Bacco, fotografernya juga belakangan ngasi tau kalo salah satu dri sekian banyak foto yang di taken hari itu bakal jadi cover, tergantung dari pilihan sang editor.

and finally, that's it. don't bother to think how could it be me. fufufuuu

anyways, i'm so sorry for being an awful blogger. berapa ya, hampir 2 bulan ato dua bulan lebih saya gak nyentuh blog ini. hmmm salahkan semuanya pada jadwal kuliah dan materi kuliah yang membabi buta. ggrrrr

jadi sebulan yang lalu saya baru aja melewati blog muskuloskeletal yang asik semuanya. penuh dengan dokter dokter spesialis gagah dan berbadan besar. tipikal spesialis orthopedi deh pokoknya. kalo di Greys Anatomi digambarkan tipikal orthoped kan berbadan besar semua. biar bisa bolak balikin badan orang dan ngangkat kaki orang yg lebih gede dri dia. orthoped cewek juga berbadan besar dan kekar. dan ehm, lesbi.  yang arab ada, yang bermuka keras tapi teduh ada, waahh lengkap deh. jadi semua amteri yang disampein meresap maksimal ke dalam otak karena pandangan di depan kelas juga menyejukkan.

tapi blok muskuloskeletal sudah berakhir dan selamat datang blok endokrin. mungkin karena saya uda lupa sebagian besar ilmu fisiologisnya, jadi saya agak agak gak suka dengan blok ini. hmm semoga seiring berjalannya waktu jadi suka yaa.

and guess what ? besok adalah Idul Adha dan saya masih di Banjarmasin. it means saya gak pulang ke Bontang untuk merayakan Idul Adha bersama keluarga. gak masalah sih buat saya karena selain liburannya cuma 3 hari, saya juga udah 3 kali Idul Adha tidak menghabiskannya bersama keluarga. so it's okay.

buat yang puasa Arafah, yang kuat yaa puasanya :"

love, xo.